Раздуто Audi A1 от ABT впечатлява с 400к.с.

След като не видяхме S-версия на последната генерация Audi A1 от ABT се заеха и преди около месец показаха своята интерпретация за малкият хечбек. Все пак това явно не е било достатъчно за екипа на ABT и ето че показаха нов проект на базата на А1.

Става въпрос за едно единствено Audi A1, носещо името “One of One” и изглежащо брутално. Двуцветна боя с интересни елементи напомнящи на RS6-цата която тунинг комапнията направи за Jon Olsson миналата година. Броните са получили нови спойлери, преливащи се в аеродинамични раздувки на калниците, които увеличават общата ширина на хот-хеча с цели 55мм. Нови 19-инчови джанти със специални въздуховоди помагат за охлаждането на по-големите спирачки, а окачването е сменено с по-ниско такова.
Най-голямата промяна е под капака, където стои 2.0-литров TFSI двигател взет директно от състезателно Audi TT, допълнен с права генерация с максимална мощност от около 400к.с.. Голям спойлер и два големи накрайника на ауспуите допълват задницата на ексклузивната А1-ца.Промени има и в салона, задните седалки са премахнати и на тяхно място е сложен ролбар, а на мястото на предните седалки виждаме специално направени за проекта седалки тип корито. Официална цена няма и едва ли ще има, тъй като колата е произведена само в един екземпляр, но за сметка на това можете да разгледате богата галерия или да изгледате клипът отдолу.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *