BMW M8 Gran Coupe и Competition дебютират с 600 и 617 коня

Последните М-ки представени от баварците преди няколко дни бяха Х5 и Х6, както и техните Competition варианти, но ето че от BMW имат какво още да покажат. Четиривратата версия на 8 Серия също получи няколко подобрения от M-подразделението на марката, а в допълнение и тук се включва Competition пакет, който добавя още малко мощност.

При “обикновеното” М8 Gran Coupe мощността е 600к.с. идващи от добре познатият ни 4.4-литров бензинов осмак, който виждаме във всички модели, а при Competition конските сили са нарастнали до 617. Въртящият момент е еднакъв от 750Нм и се предава към четирите колела през 8-степенен ZF. Ускорението от 0 до 100 за по-бързият модел е точно 3 секунди и с една стотна повече за чистата М-ка. Максималната скорост е ограничена на 250км/ч, но може да бъде отключена допълнително до 305км/ч, ако поръчате M Driver’s package с който ще преминете и през курс в BMW за спортно шофиране.

Освен по двигателя, важни промени има и по окачването, то е изцяло ново с адаптивни М амортисьори, които реагират различно при различните режими на каране. Стандартните спирачки са шест бутални с 390мм дискове отпред и 380мм отзад, а опционалните керамични са порастнали до 400мм отпред.


Промените отвън включват нови по-агресивни брони, по-широки калници за 20-инчовите джанти, карбонов покрив и адаптивни LED светлини. В интериора М седалки със специален шев и преработен виртуален кокпит, заместаващ аналоговите уреди. BMW М8 Gran Coupe влиза в производство още следващият месец, така че първите доставки могат да се очакват в началото на следващата година, а цените започват от 130 хиляди долара за обикновеното М8 и 143 хиляди за Competition-a.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *