Рали Крос Баховица 2020 (ГАЛЕРИЯ)

Традиционният рали-крос Ловеч се проведе в събота и неделя на трасето край село Баховица. Отборен победител стана АСК Старт М Криводол, както и през 2019 г. Следват отборите на АСК ЖикоМотоспорт и АМК Ботевград. Състезанието е първи кръг на Националния шампионат и се провежда за 32 пореден път. 25 състезатели, от Бургас до Видин, застанаха на стартовата линия в три дивизии. В дивизията 1 (до 3500 куб.) първи се класира Иван Живков от АСК Старт М Криводол с Ауди 90, в дивизия 2 (до 1600, предно) е Светослав Минков от АМК Ботевград с Хонда Сивик, а в дивизия 3 (до 2000, задно) първи е Цветелин Велков от АСК Старт М Криводол с ВАЗ 2105. Състезанието беше напрегнато, не липсваха екшън моменти по трасето, но всичко приключи благополучно.

Надпреварата започна 22 август в 14.00 часа  и завърши на 23 август в 17.00 часа, като общо бяха пуснати 40 серии по трасето. Времето беше сухо и горещо, което не попречи на многобройната публика. Спортното състезание се провежда при спазване на съответните санитарните мерки във връзка с  коронавируса.

Рали-кросът беше открит от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова в неделя сутринта, когато тя с радост отбеляза, че Ловеч, както никога досега,  се представя с четирима пилоти. В неделя един от тях дори се качи на почетната стълбица

В следобедните часове кметът на Ловеч също бе на трибуната, като участва и в награждаването. Тя официално благодари на Автомобилната федерация на България, на директора на състезанието Ивелин Йончев, на полицията, за добрата организация.

В едно състезание много важна е и психиката на водача, защото каквито и други качества да притежаваш, в един момент психиката се оказва най-важна. Надявам се, че всички участници днес щестанем едни от най-активните граждани в усилията да намалим жертвите по пътищата“, каза още кметът Корнелия Маринова.

От своя страна директорът на състезанието Ивелин Йончев връчи на кмета специална статуетка с благодарност за помощта зауспешното провеждането на рали- кроса Ловеч 2020 г. в условията на пандемия.

Както е известно, тази година през юли Община Ловеч  отмениведнъж рали-кроса край село Баховица поради възходящата тенденция от заразени с коронавирус. Сегашната обстановка бе значително по-подходяща и състезанието се случи. Организатори на събитието са АСК „ВРОМОС-ЖАКЕН“ и Община Ловеч.

Община Ловеч, пресцентър

СНИМКИ: Галин Ганев (Трета Скорост) 

Всички снимки от надпреварата може да разгледате във фейсбук страницата ни Tretaskorost.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *