Audi представи SQ5 Sportback с TDI мотор

Очаквано, след появата на Audi Q5 Sportback през септември, беше време да видим и S версия на дизайнерската версия на Q5 и ето че това се случи дори по-рано от очакваното. Подобно на повечето от новите S модели на марката, така и този получава дизелов агрегат за Европа и следва тенденцията на SQ2, S6, S7 и останалите дизелови спортни модели, което както винаги е тема на разговор в спора бензин или дизел.

Външните промени сравнени със S-line оборудването на обикновената Q5 Sportback не са много, включват различна предна решетка, заедно с малките решетки на въздуховодите в бронята, които за съжаление са само декоративни и помещават сензорите за адаптвиния круиз контрол. Снижено окачване, различен дифузьор на задната броня и четири кръгли накрайника, по два от всяка страна, могат да издадат също, че гледате S модел на немската марка.

Под капака работи 3.0-литров дизелов мотор, заедно с 48-волтов стартер-генератор, обща мощност от 337 конски сили и 700 нютон метра, предавани към 4-те колела посредством Quattro задвижване и автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100км/ч. отнема точно 5.1 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250км/ч. Въпреки, че при S модел разходът не е най-важното, от Audi небрежно споменават среден разход от 7 литра на 100км за тежащия два тона SUV.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *