Аudi наелектризира А3 с plug-in хибрид версия

След като останалите братовчеди от VAG групата в лицето на Skoda, Seat и Volkswagen получиха своите хибридни версии, нямаше как и от Audi да не се похвалят с plug-in хибрид на базата на А3. Хечбекът подобно и на другите споменати се задвижва от 1.4-литров турбо бензинов мотор, който заедно с електромотор генерира обща мощност от 242 конски сили и 400 нютон метра предавани към предните колела чрез 6 степенна автоматична трансмисия.Ускорението от 0 до 100 отнема 6.8 секунди, а максималната скорост е 232км/ч.. Батерията е с големина от 13кВч и освен за подпомагане на ускорението, тя служи и за автономен пробег на ток от около 60 километра с максимална скорост от 140км/ч. Зареждането от 0 до 100 процента при използването на нормален домашен контакт отнема около 5 часа, а от немската компания споменават, че зареждането може да се осъществява с максимум 2.9кВ.

Външният вид не е много по-различен от този на обикновено А3, като може да различите електрифицираната версия по черните решетки, фаровете с различни дневни светли, както и по-големите спирачки, които се крият зад 17-инчовите джанти. Освен споменатите елементи и емблемите 45 TFSIe, друг белег по който няма как да сбъркате тази модификация е портът за зареждане, който се намира на предния ляв калник под малка вратичка, подобна на тази на резервоара. Ако сте решили да си направите подарък за Коледа в лицето на А3 45 TFSIe, то се радваме да ви съобщим че вече може да правите поръчки за него и да го очаквате в ранните месеци на 2021 година с базова цена от около 40 хиляди евро.

One thought on “Аudi наелектризира А3 с plug-in хибрид версия

  1. Е добре,необходимо ли е всеки път като свърши тока,да се зарежда от станция или от контакта?Не може ли да се зарежда чрез рекуперация?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *