Новият Mercedes GLB директно от Китай

Мерцедес представи концепт за компактен кросоувър с име GLB по време на салона в Шанхай. Размерите на концепта са малко по-големи от тези на настоящата B-класа, дължината е малко над 4 метра и 50см, а широчина и дължината са почти идентични с мярка 1 метър и 90см.

Отвън концепта притежава типичната за Mercedes голяма решетка с емблема по средата, фаровете са с нов дизайн, както и предната броня. Страничната линия, както и задницата наподобяват тези на GLC. Впечатление правят по-големият клиренс, All-Terrain гумите, LED светлините на покрива и пластмасовите елементи по веждите и броните, които придават офроуд излъчване на автомобила.

Интериорът изглежда доста луксозно, седалките и таблото с контрастни шевове правят впечатление, а класическите дървени елементи са много добре съчетани с двата големи дисплея, кръглите “космически” въздуховоди и голям тъчпад на централната конзола служещ. Учудващо моделът разполага с трети ред седалки на които според Mercedes ще могат да се съберат двама средно големи възрастни.

Двигателят на концепта е 2.0-литров с една турбина и генерира 224 коня и 350н.м.,  8 степенна автоматична кутия с два съединителя и 4motion 4х4 системата на Mercedes.

Дали и серийният автомобил ще прилича на концепта който видяхме в Шанхай ще разберем до края на годината, когато се очаква да видим първите произведени автомобили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *