Audi представи А6 Avant Plug-In хибрид с 362 конски сили

Както разбрахте от заглавието, гамата на Audi расте все повече, а екологичните модели се увеличават с всеки изминал месец и Audi A6 Avant за първи път в историята на модела вече е Plug-In хибрид. Пълното име на модела е Audi A6 Avant 55 TFSIe quattro, а техниката която използва не се различава изобщо от тази на седановата версия, която видяхме през 2019 година на автоизложението в Женева. Предполагаме, че и тази щяхме да видим тогава, но поради създалата се ситуация я виждаме само онлайн или поне за сега.

Двигателят е 2.0-литров бенизнов TFSI с 248 конски сили плюс електрически със 141 конски сили и обща максимална мощност от 362 конски сили и 500 нютон метра идващи още от 1250 оборота и предавани към 4-те колела. Въпреки високото си тегло, комбито достига 100 км/ч за 5.7 секунди, а при по-икономично каране от Audi обещават до 51км само на ток.

Разлики с обикновеният Avant почти няма, като изключим вратички за зареждане от двете страни на купето и някои разлики в инфотеймънт системата за следене на екологията. Цените в Германия започват от 71 хиляди евро, като за това получавате доста стандартни екстри – LED Matrix фарове, климатроник с 4 зони, дигитално табло и може би най-важното за феновете на марката S-Line пакет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *