Audi R8 V10 RWD е по-евтина версия със задно задвижване

В краят на миналата година се появиха слухове, че Audi възнамерява да върне на пазара версия на R8 V10 със задвижване само на единия мост и ето че това се случи. Audi R8 RWD (Rear-Wheel-Drive) вече е част от гамата на Audi и ще остане на пазара за постоянно в Coupe и Spyder вариант, а не като своя предшественик който се появи само в лимитирана серия.

R8 RWD се задвижва от същия 5.2-литров V10, но с намалена мощност на 532к.с. и намален въртящ момент до 540Нм, което отново е повече от достатъчно и спомага за ускорение до 100км/ч за само 3.7 секунди и максимална скорост от 320км/ч. Както споменахме задвижването е задно с механичен диференциал и 7-степенен S-Tronic. Поради отпадането на Quattro задвижването, теглото е спаднало с 65кг.

Отличителни елементи на модела със задно задвижване са черните добавки на броните, емблемата и праговете, които могат да се поръчат и в карбоново изпълнение, a за кабириолета това ще е налично и за колонките на предното стъкло. Учудващо цената е намаляла също до 144 хиляди за Coupe-то и 157 хиляди евро за Spyder-a, което прави разлика от около 22 хиляди евро сравнение с еквивалентните Quattro модели.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *