Audi RS6-R е бруталното комби на ABT

Миналата седмица ви показахме какво сътвориха от ABT след като се докоснаха до Audi RS7 и както всички очаквахме тунинг компанията не се забави с представянето на друг проект на почти същата основа, а именно Audi RS6. Стандартно колата идва с 4.0-литров twin-turbo V8 с 591 коня и 800 нютона, а ускорението отнема 3.6 секунди, данни напълно достатъчни за семейно комби.

Напълно достатъчни за някои, но явно не и за всички и както Мечо Пух е казал “Колкото повече, толкова повече!” или по-точно 140 коня повече. След намесата на ABT RS6-R разполага със 730 коня и 920 нютон метра, а ускорението от 0 до 100 вече отнема само 3.2 секунди и максималната скорост е ограничена на 320км/ч.

Както и при RS7 и тук виждаме редица карбонови елементи по цялото купе, добавката на предната броня, горната част на решетката, праговете, отворите на предните калници и задната броня, задния дифузьор и спойлерът над багажника. Получавате и нови накрайници на ауспусите, подобрено окачване и 22-инчови джанти. Ако искате една от 125-те преработени RS6-R да е ваша ще трябва да се бръкнете с около 70 хиляди евро над стандартната цена на модела и да изчакате малко. За нас остава да се порадваме на снимките и да се надяваме, че някой наш сънародник ще си купи такъв автомобил, за да му се наслаждаваме по улиците.

One thought on “Audi RS6-R е бруталното комби на ABT

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *