Bugatti Chiron Sport Les Légendes du Ciel е лимитирана серия на която не можем да произнесем името

Може би вече стана ясно, че не сме най-големите франкофони и произнасянето на новата лимитирана серия на Bugatti Chiron не ни е от любимите неща. Тя е в чест на успехите на марката в авиационната индустрия и състезателните писти в ранните години на 20-ти век, като именно от там идват и отличителните елементи за които ще ви разкажем малко по-надолу. Серията е лимитирана до едва 20 броя, а цената на всеки един от моделите започва от 2.88 милиона евро.

Външно колата е боядисана в тъмно сив мат, който от Bugatti наричат Gris Serpent, а лента с бял цвят се простира по предният капак, тавана и задната част на Chiron. Точно зад двата предни калника се виждат и цветовете на френското знаме, а малко над тях върху самият калник стои логото с надпис Sport Les Légendes du Ciel и перки на самолет.

Точно същото лого може да се намери и в интериора на централната конзола, както и на седалките. Целият интериор е облечен в Gaucho светло кафява кожа, а на вратите може да намерите скица на самолет Nieuroport 17 състезаващ се срещу Bugatti Typ 13. Под задният капак може да намерите същият мотор като от Bugatti Chiron Sport, а именно 8.0-литров W16 с 4 турбини, 1479 конски сили и 1600 нютон метра. Както споменахме, цените започват от 2.88 милиона евро, а късметлиите които ще се сдобият с колата ще са едва 20 на брой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *