Nissan показа интериора на новия Qashqai

Почти месец след публикуването на изображение показващо част от формите на следващото поколение Nissan Qashqai, oт японската компания решиха да ни разкрият малко повече подробности за модела и заедно с това да ни покажат как ще изглежда интериора на модела за 2021 година. Както може би виждате от снимката по-горе, от компанията също са в крак с новите технологии в автомобилостроенето и класическият километраж вече е изчечнал, за да отстъпи място на 12.3-инчов дисплей пред водача, който освен скоростта и оборотите, ще може да показва навигацията, къде се намирате, както и някои други полезни неща в съчетание с инфотеймънт системата. Ако все пак не искате да отмествате погледа си от пътя, то от Nissan ще предлагат 10.8-инчов хед-ъп дисплей, който ще прожектира по-важната информация на стъклото, точно пред водача.

За останалите функции ще отговаря 9-инчовия екран на инфотеймънт системата, който стои точно над централната конзола и освен тъч фунцкиите си, предлага и няколко бутона за главните настройки, както и две класически врътки. Измествайки погледа си надолу, виждаме трети по-малък дисплей, който служи за климатроника, като и тук фактът че имаме бутони и не всичко се управлява посредством инфотеймънт системата ни радва доста. Системи като Apple Car Play и Android Auto идват заедно с безжично зареждане и свързване на телефона, а специално приложение ви дава достъп до информация за колата, както и възможност за отключване и заключване чрез вашия смартфон.

Заедно с новите технологии, новият Qashqai е порастнал и на размери, дължината се е увеличила с 35мм, широчината с 32мм, а височината с 25мм спрямо предишното поколение, като междуосието също е нарастнало с 20мм. Именно тези промени се отразяват и на мястото в интериора, където от Nissan твърдят, че то е нарастнало с 28мм за пътниците на втория ред седалки, а таванът е с 15мм по-високо в цялото купе. Полза от нарастването на Qashqai има и в багажника, където мястото е увеличено със 74 литра. Очакваме официалната премиера да се състои в близките седмици, когато ще разберем и повече информация относно задвижването на този SUV, както и дали технологичните промени и увеличените размери са се отразили на цената.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *