Toyota Supra влиза в GT4 шампионата

Не можем да кажем, че представянето на пистова версия на новата Toyota Supra е изненада, тъй като преди време видяхме концепт, който издаде доста от подробностите.

Ето че от Toyota не се забавиха много и вече официално представиха GR Supra GT4. Поради изискванията на класа, колата остава доста близка до легалната за пътя версия, като е повишила мощността си на 429к.с. и въртящият момент на 650Нм. Скоростната кутия е 7-степенна автоматична, която предава въртящия момент към задните колела през деференциал с ограничено приплъзване.

Състезателната Supra стои по-ниско до земята благодарение на регулируемо KW окачване, а за по-доброто спиране се грижат 6-бутални Brembo спирачки отпред и същите но 4-бутални отзад. Нови джанти O.Z. с намалено тегло също допълват пакета и помагат за свалянето на общото тегло до 1350кг.

Интериорът на колата е запълнен от сертифицирана от FIA клетка, спортни седалки с 6-точкови колани, карбоново табло и нужното обезопасително оборудване. Цените на GR Supra GT4 започват от 175 хиляди евро, а опции като камера за задно виждане, следене за налягане на гумите също са налични.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *